Про зміну посла у США

Розмови на будь-які теми.
Відповісти
korra
Гравець команди: Лісотехнік
Контактна інформація:

Про зміну посла у США

Повідомлення korra »

Нещодавно звернула увагу на обговорення дипломатичної ситуації навколо Вашингтона. Тема, як на мене, важлива, бо відносини зі США зараз для України мають величезне значення. Натрапила на статтю Яни Матвійчук, де досить просто пояснюється, чому зміна посла України у США — це не просто кадрове питання https://blogs.pravda.com.ua/authors/mat ... 500a5145e/
Мені сподобалась сама логіка автора. У Вашингтоні недостатньо просто мати хорошу посаду в Україні, знати англійську та мати дипломатичний досвід. Потрібно розуміти американську політику, особливо нинішні настрої серед республіканців, і вміти нормально спілкуватися з людьми, від яких залежать важливі для нас рішення.
Якщо вже відбувається зміна посла України у США, то, напевно, варто дивитися не тільки на гучне прізвище кандидата, а й на те, чи має ця людина реальні контакти та довіру у Вашингтоні. Бо дипломатія — це не лише офіційні зустрічі та протокольні заяви. Без нормального людського контакту переконати співрозмовника набагато складніше.
Мені здається, саме на цьому зараз і варто зосередитися. Не просто знайти нового посла, а знайти людину, яка дійсно зможе ефективно представляти Україну в США.
Відповісти