Чому звичайні металеві двері не врятують під час пожежі — мій досвід вибору

Розмови на будь-які теми.
Відповісти
Mistika24
Гравець команди: volleyball.lviv.ua
Контактна інформація:

Чому звичайні металеві двері не врятують під час пожежі — мій досвід вибору

Повідомлення Mistika24 »

Привіт усім! Нещодавно завершив ремонт у своєму невеликому офісному приміщенні на цокольному поверсі й зіткнувся з питанням пожежної безпеки. Раніше я наївно думав, що будь-які товсті залізні двері зможуть стримати вогонь, якщо раптом щось трапиться. Але перевірки ДСНС та консультації з фахівцями швидко відкрили мені очі. Звичайний метал під впливом високих температур починає деформуватися, заклинює замок, і люди залишаються в пастці, а звичайний ущільнювач просто плавиться й пропускає отруйний чадний газ. Саме тому для щитових, складів та котелень є сувора вимога — встановлювати спеціалізовані конструкції. Я вирішив не ризикувати здоров'ям людей та штрафами, тому почав шукати, де купити двері протипожежні з реальними сертифікатами відповідності. Знайшов надійного виробника, який робить їх за індивідуальними розмірами з вогнестійкістю від 30 до 60 хвилин. Вони використовують спеціальну термострічку, яка розширюється при нагріванні й повністю блокує дим. Встановив і тепер сплю спокійно, бо знаю, що вимоги закону виконані, а безпека на вищому рівні. Хтось ще стикався з перевірками пожежників, які вимоги висували вам?
Відповісти